Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparnaoch låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min
1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Smält smör eller margarin i en kastrull och låt svalna. Blanda ägg och socker i en bunke, vispa inte. rör ner kokosflingor, limeskal och det avsvalnade fettet
Bottnar125 g mandelmassa 65 g strösocker 30 g äggvita. Chokladsmörkräm25 g äggvita 2 g citronsaft 65 g strösocker 125 g smör, rumstempererat 70 g mörk choklad, 55-65%
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
ENKLA CHOKLADBISKVIER (ägg-, mjölk- och glutenfria. Mest för att det inte är så himla nyttigt med dessa fett- och sockerstinna bakverk (vilka bakverk är egentligen nyttiga, förresten
Jag inhandlade diverse specerier och annat för att kunna baka chokladbiskvier till mina vänner. Igår fick jag finbesök av kolonigrannarna Martin och Mikko, som har sin stuga på gången som går parallellt med Hallongången där vi bor
Chokladbiskvier går utmärkt att frysa… så gör en hög och frys in tills gästerna kommer på besök. Idag har vi slappat nästan hela dagen… välbehövligt efter en låång vecka med skolavslutningar och simskola varje kväll
Få saker gör en så behaglig till mods som lukten av nybakade bullar - det konstaterade vi än en gång under gårdagen, då hela lägenheten, inklusive trapphus och entré, doftade ljuvligt nybakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.