160 g
smör 100 g rörsocker 10 g vaniljsocker (1 msk) 150 g riven kokos 20 g färskriven ingefära 1 citron, finrivet skal 1 lime, finrivet skal 55 g ägg (1 st) 15 g äggula (1 st) 1 krm flingsaltSätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret i en kastrull och lägg i rörsocker och vaniljsocker. Häll över smörblandningen i en ren bunke. Tillsätt kokos, citronskal, limeskal och riven ingefära. Rör runt. Rör ner ägg, äggula och flingsalt. Klicka ut 12 jämnstora toppar med sked eller spritspåse på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt före servering.
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Servera med räk- och äggblandningen, generöst medbryntsmöroch pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.