Torsk i kokossås, 3-4 portioner. Torsk i kokossås, 3-4 portioner. I söndags gjorde vi ett gäng matlådor igen och den här gången blev det två varianter av torsk, en krämig gratäng och den här goda rätten
Ingredienser Portioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Med "lätt kokossås" menar jag att den inte är så tung och mäktig (tycker inte jag i alla fall. Det är alltid kul när man går och handlar och man hittar en ny produkt i affären
Lite thai, lite japanskt, lite kinesiskt och lite svenskt. Det blev en bra mix till kvällens middag. Jag var lite orolig ett tag då vi inte fick till såsen som vi ville
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Servera med den varma kokossåsen och kanske även ett par halverade grillade limefrukter. Hacka chokladen och smält den tillsammans med likören i mikron eller i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.