1380 g
mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
11,5 tsk
agar agar pulver
11 msk
lime- eller citronjuice
1 Färska
bär
1 Färsk
mynta
1
Kokosflingor
1 Pajskal25
digestivekex 175 g smör
1 Kokospannacotta400
ml kokosmjölk 4 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 0,5 krm äkta vaniljpulver 1,25 tsk agar agar pulver
1 Mangospegel380
g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk) 1,5 tsk agar agar pulver 1,5 dl strösocker 1 msk lime- eller citronjuice
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Kokospannacotta
Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme. Mangospegel
Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen. Garnering
Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Om du gör en pannacotta medmangospegel ska pannacottan stelna helt innan mangospegeln läggs på. Om du gör en pannacotta medmangospegel ska pannacottan stelna helt innan mangospegeln läggs på
Blanda dem med smält smör. Färga varje smet med hushållsfärg i olika ljusa nyanser. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen med ugnsluckan på glänt tills kakan kallnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.