Kokospannacottapaj med mangospegel
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 digestivekex
  • 1175 g smör
  • 1400 ml kokosmjölk
  • 14 dl vispgrädde
  • 11,5 dl strösocker
  • 10,5 krm äkta vaniljpulver
  • 11,25 tsk agar agar pulver
  • 1380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
  • 11,5 tsk agar agar pulver
  • 11 msk lime- eller citronjuice
  • 1 Färska bär
  • 1 Färsk mynta
  • 1 Kokosflingor
  • 1 Pajskal25 digestivekex 175 g smör
  • 1 Kokospannacotta400 ml kokosmjölk 4 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 0,5 krm äkta vaniljpulver 1,25 tsk agar agar pulver
  • 1 Mangospegel380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk) 1,5 tsk agar agar pulver 1,5 dl strösocker 1 msk lime- eller citronjuice
  • 1 Garnering Färska bär Färsk mynta KokosflingorPajskal
  • Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Kokospannacotta
  • Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme. Mangospegel
  • Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen. Garnering
  • Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.