Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Avsluta med kokosflingorna, servera med GB Gräddglass Klassisk Vanilj eller Låglaktos Vanilj. Skär alla frukter i stora tärningar (spara apelsin och lime som ska pressas)
Dela passionsfrukten i halvor, gröp ur kött och kärnor och blanda det med mango och jordgubbar. Till fyllningen, häll yoghurt och mascarponeost i en skål och söta eventuellt med florsocker
Desserten blev vitchokladmousse medexotiskafrukter och bär. Toppa moussen medexotiska bär, gott att ha en limeklyfta till för den som vill bryta av moussen med lite syrligt
Toppa med färsk skuren frukt och servera med vaniljyoghurt eller fruktsoppa. Smaksätt risgrynsgröt, kall eller ljummen, hemkokt eller färdigköpt, med lite vanilj och socker om det behövs
Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl
Knaperstekt bacon med lite färg. Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter. 150 g bacon Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.