Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt
Och fyll med smet. Rör ner smält smör, mjölk, passionsfrukt och rivet citronskal. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Kladdkakan medpassionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel. 125 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime. 1Tryffeltopping20 g vispgrädde 40 % 25 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime 150 g vit choklad, finhackad. 1Servering rostade kokosflakesBlanda kokos med mjölk. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla
De här kokosmazarinerna kommer i fortsättningen att serveras som dessert hos oss med litet grädde. Han gör hela satsen i en ugnsfast form, men jag tycker det är praktiskt med dessert i portionsform, så det fick bli i muffinsformar
Bläddrade igenom lite gamla recept för ett tag sedan och hittade detta recept på kokosmazarinermed hallonsylt som jag inte har gjort på väldigt, väldigt länge
Blanda bären med maizenan och socker och fördela över smeten. Garnera med kokos och färska bär. Kokosmazarinpaj med bärPajskalet125 gram smör3 dl vetemjöl1-2 msk mjölk1 msk strösockerSkär smöret i kuber och blanda ihop med alla andra ingredienser. Kokosmazarin250 gram madelmassa1 ½ dl kokosflingor3/4 dl strösocker50 gram smör, rumsvarmt2 ägg2 msk vetemjöl½ liter blandade bär2 msk strösocker1 msk maizenaRiv mandelmassa grovt och blanda med kokos, socker och smör
Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten. Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på
Jag serverade den här goda chokladmoussen gjord på vit choklad i ganska små glas och så toppade jag den medpassionsfrukt som bryter av fint mot den söta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.