kokoskladdkaka. Blanda kondenserad mjölk med kokos och låt stå och svälla en stund. Chokladganache. Garnera eventuellt med kokos och låt stå i kylen till ganachen stelnat, gärna över natten
Spröd och knäckig yta och med ett kletigt inre. Ikäll skall den avnjutas med en klick grädde och hallon - för den behöver kan behöva lite syra eftersom den är söt och mäktig
När jag gör tårtor så brukar jag så ofta jag kan spackla tårtorna medchokladganache. Delarna i bakskolan har du som läsare varit med och påverkat då jag gick ut i sociala medier för att få lite underlag om vad ni vill att jag ska tipsa om
Servera tillsammans med clementinklyftor och ev. På nyårsafton var vi ett gäng på över 20 personer som samlades och åt middag på en bygdegård i Rossön och då lagade jag denna chokladganache, som vi har Jamie Oliver att tacka för receptet. Chokladganachemed mandarin (4 port)
Med honung i fick den med beröm godkänt, så här kommer reeptet om ni också vill pröva. Och jag tror bestämt att kakan går att göra även med vanlig kokos som inte blivit "urmjölkad"
Smält även smöret och blanda det sedan tillsammans med chokladen och socker. Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter, häll i smeten och låt kakan grädda 15-20 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader
Häll smeten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper i botten och grädda på nedre delen i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den
Det är en kladdkaka med ett litet segt kolatäcke ovanpå. Förra sommaren bytte jag och min kompis Catrine lite favoritrecept och jag fick då ett recept på en Kokoskladdkaka som hon tyckte var jätte god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.