Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och rör ut dem i gräddmjölken
Men vi hade även gi-knäcke vilket serverades med smör och ost. Eftersom jag tänkte vänta med att baka vissa av de sockerfri bakverken till idag, men sedan fick veta att vi inte skulle bli så många, blev det tyvärr bara en endaste sockerfri kaka jag fick bjuda på
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
För ett tag sedan gjorde jag denna blåbärskaka med kokostopping. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Den blev kalasgod när den var serverad varm med lite grädde till
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.