Det var meningen att jag skulle leka med tonfisk idag men jag kände helt enkelt inte för det, och har lite svårt att få inspiration när jag inte känner för det, så det fick bli en kokos & mango kaka istället.
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Kokoskaka. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Blanda i kokos och och sesamfrön och fräs en stund under omrörning. Kokos i botten, sen kaksmet och sist kokos igen Rör ner lite av äggskummet i nötröran
Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Börja med att göra kokosmoussen, för den ska helst stå över natten för att kokossmaken ska komma fram
Kokosblandning. Under tiden rör vitorna till hårt skum blanda i socker och kokos, bred blandningen över kakan och grädda ytterligare i ca 20 min. 3 ½ dl kokos
Ta ut plåten och låt svala innan du bjuder på en blåbärskaka med kokos. 2 dl kokos. 2 dl kokos. Får jag lov att bjuda på en perfekt kaka för återhämtning
Mixa mango, ananas, kvarg och mjölk till en smet och häll upp i en skål. Mango/Ananas & Kokos Smoothiebowl 4sp (smartpoints). 125g fryst mango. 1dl Lindahls Kvarg/Yogurt Kokos med mango. Sååååå god Mango/Ananas & Kokos Smoothiebowl 4sp (smartpoints). 125g fryst mango. 1dl Lindahls Kvarg/Yogurt Kokos med mango
Gjorde kokos- och citronkakor igår, som jag fick som tips av en rawfoodkollega. -)3 dl cashewnötter 2 dl kokos1 citron3 msk lucumaMixa cashewnötterna i mixer, blanda med kokos och citronsaft från en citron och lucuma. 2 dl kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.