Glöm äggkokare och kastruller. Att kokaägg kan man faktiskt göra i ugnen, med hjälp av ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg
Ägg kan läggas ner i kallt eller kokande vatten. Ska de läggas i kokande vatten bör du spola dem i ljummet vatten, då spricker de inte så lätt vid kokningen
Äggulan börjar koagulera i kanterna men är fortfarande mycket krämig. Koka upp vatten. Låt koka i prick 6 minuter så blir de perfekt krämiga. Föredrar du löskokta ställer du klockan på 3,5 minuter och vill du ha gulan helt hård låter du äggenkoka i 9 minuter
Kokaäggen och ta fram sillen samt gräddfilen. Borsta och tvätta potatisen, koka potatisen på medelvärme i 10-20 minuter beroende på potatisens storlek, tillsätt lite salt och några dillkvistar
Jag kokade nästan 70 ägg till vår bröllopsbrunch, men alla gick inte åt, så någon dag senare blev det den här "äggröran" som var jättegod på knäckebröd
Kokaäggen mjuka i ca 6–7 min (gulan ska vara lös i mitten). Skär brödet i tunna skivor, pensla med smör och rosta dem i ugnen vid 125 °C i ca 20 minuter
Här kommer ett kort tips för dig som kokarägg. Lägg ner en tesked i kastrullen när du kokar så slipper du att ägget spricker, eller om det redan har en spricka så läcker inget ut från ägget
Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten. Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Så nu ska jag iallafall på veckorna hålla mig till detta, så får vi se om jag får samma resultat som sist Ägg och räkgratäng1 liten form för 2 personer5 hårdkokta ägg500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)Bechamelsås, vit sås (Vill du vara riktigt strikt tar du inte vetemjöl i såsen utan en skvätt grädde istället)Krydda såsen med cayennepeppar och salt och hackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.