Falsk surdegslimpa. Brrr. vilket grått och kulet väder det blev helt plötsligt. Igår på eftermiddagen kurade vi upp oss i soffan och vi tände en brasa i braskaminen, lite mysigt faktiskt även om jag saknar sommarvärmen
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat
I dessa estniska surdegslimpor skulle det vara en och en halv matsked mald kummin, vilket jag tyckte lät alldeles på tok för mycket så jag hade bara i en matsked
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Senaste nytt på surdegsfronten. Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
En riktigt mumsig och fiberrik standardlimpa. Smakrik och saftig. Detta kommer att bli en favorit. Ingredienserna är lätta att få tag på, tiden du behöver lägga ned är väl värt det
I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin. Ända sedan jag köpte boken, bläddrar jag alltid förbi det samtidigt som jag ägnar det en flyktig tanke att jag en dag skall baka det
Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var. Bakade i alla fall dessa limpor för första gången idag och de blev riktigt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.