Knaprigt och sött – Söta Rågbrödet med Solroskärnor
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min bak + jäsning/vila i rummet över natten + 30 min bak +
  • 30 min jäsning + 15 min bak + 80 min jäsning + 55 min gräddning + 60 min vila = ca 15 h Kräver: 60 g förberedd rågsurdeg (jag fuskade med vetesurdeg)
  • 1 lite högre bröd i 1 brödform eller 2 lägre bröd i
  • 2 brödformar
  • 300 g Rågmjöl
  • 150 g Vetemjöl
  • 150 g Rågkross
  • 100 g Solroskärnor
  • 25 g Linfrön
  • 500 g Vatten
  • 60 g Rågsurdeg
  • 25 g Jäst
  • 140 g Mörk sirap
  • 15 g Salt
  • Lite Havregryn som garnityr (valfritt)
  • Jag anger vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Sirap till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.