Ingredienser Knaperstektfläskmed löksås 800 g potatis av fast sort 4 stora gula lökar 2 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 knippe gräslök 1 msk Kikkoman soja 500 g rimmat sidfläsk i skivor salt vitpeppar Serveras med kokt potatis med skal
Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstektfläsk. Fläsk. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Ikväll blev det kylskåpsrens av ett par broccolibuketter och några små parmesanbitar som bara låg och väntade på att bli nedrivna i en god ostsås… Hittade lite skivat, rimmat fläsk i frysen också och då kom jag på ”gratinerad broccoli medknaperstektfläsk och ostsås”
Så nu över till en riktigt god rätt nämligen smörtosk medknaperstektfläsk och kantarellsås. När torsken är klar, strö över fläsket och sätt in i ugnen några minuter till
Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen. Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Knaperstek fläsket. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. 4 portioner500 g färsk eller fryst brysselkål1/2 rödlök1 dl sötmandel2 msk smör150 g fetaostSkala och skiva rödlöken tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.