Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbröd med jäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Knådfritt bröd med endast en jäsning - Superlätt att baka. (ca 20 st). Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Ett saftigt, kryddigt och sött vörtbröd som blivit ett måste på julbordet. Det är fortfarande ett bröd med bra sötma eftersom att ett vörtbröd ska ha det
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Här kommer gårdagens finfina vörtbröd. Vörtbröd, 2 bröd (tänk på att att total tidsåtgång är 9-11 h)På morgonen150 g rumstempererad julmust100 g grahamsmjöl10 g jästBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.