Knådfria semlor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bulldeg1,5 tsk torrjäst (eller 20 g färsk jäst som du löser upp i lite mjölk) 1,5 dl strösocker 150 g smör, normalsaltat och rumstempererat 1 ägg, stort 5 dl mjölk 1-1,5 tsk kardemummakärnor, stötta [1 tsk malen kardemumma] 2 tsk vaniljsocker 9 dl vetemjöl 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning200 g rostade mandlar (med skal) 1,5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 äggvita vispgrädde (till massan får rätt konsistens)
  • Topping5-6 dl vispgrädde florsocker, att sikta över

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.