Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
På onsdag är det kanelbullens dag och jag tänkte flika in med ett kanelbullsrecept redan idag. Degen ska vara smidig och släppa bunkens kanter men jag arbetar hellre med en lite för klibbig deg (och arbetar in mjöl vid utbakningen) än att jag öser på med mjöl och får en kompakt deg
Nu var det tyvärr ett tag sedan vi gjorde egna majstortillas, men pressen vi köpte i somras står på en lämplig, synlig plats i köket och påminner mig varje dag om hur goda hemmagjorda majstortillas blir
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård
Min man gillar dem bäst medan jag gillar de ljusta bäst. Kakorna blir lite knapriga i kanterna men sega och mjuka i mitten, och det är ju Subways kakor också
Tillsätt mer florsocker/kakao om den är för lös och droppvis med vatten om den är för hård. Smeten ska inte vara rinnig och inte för hård, utan bara krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.