1 florsocker1.
Sätt ugnen på 175 grader.2. Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper3. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna.4. Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.5. Fyll korgarna med glass, grädde och färska bär precis före serveringen. Sikta över florsocker.
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Jag har nu uppdaterat mitt gamla inlägg och recept med lite frächare bilder. ( Eller som vi säger i Malmö -risbulle/risbullar) En krämig havreboll som görs med puffat ris
Med recept och allt. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum. Rör samman äggsmeten med grädden. Rör ihop äggulan med florsocker och vaniljsocker
våffla med mjuk rörd vaniljglassoch lite frysta bär på. Snabbt och supergod då vaniljglassen passar bra ihop med våfflan och lite magrare som tillbehör än med sylt och grädde
Gör gärna någon extra som du kan laborera medoch testa baktiden. Stjälp upp fondanterna försiktigt på fat, lägg på en klick glass, sikta över lite florsocker och strö över lite bär
Låt svalna något medan du mosar jordgubbarna och rör samman medglassen. Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstick-ark eller smort och mjölat bakplåtspapper
4 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt) 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g) ca 1 l frityrolja Till servering vaniljglass chokladsås marshmallows färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Ballerina Kanelbulle 20 % rabatt Ballerina 190 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.