(Jag använde en form som är 25 * 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30 min. 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen
Eller chokladmums, mockarutor, kärleksmums eller Mariannes kakor som en del kallar dem. Ett av mina absoluta favoritbakverk, som (tack och lov) även blivit en av barnens favoriter är chokladrutor
Skulle nog kalla det här en 70-tals klassiker, men den kanske är äldre än så. Egentligen spelar det inte så stor roll, den är fantastiskt god och bakas i långpanna - oerhört tacksamt
Ett recept vi använder ofta här hemma, enkelt och snabbt att göra och supergott. Det är Leilas recept, men min egen glasyr som är ännu godare än Leilas Du har säkert sett receptet här på bloggen tidigare…
Jo, min pojkvän bakar världens godaste chokladrutor - om du frågar mig så heter de kärleksmums men jag får aldrig äta dom om jag kallar dom det för honom
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.