Knäckiga havrerutor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 11/2 dl ljus sirap
  • 19 dl havregryn
  • 12 dl strösocker
  • 12 msk vetemjöl
  • 13 tsk bakpulver
  • 11 msk vaniljpulver
  • 1300 g mörk chokladSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Smält smöret tillsammans med sirapen. Blanda havregryn, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör sedan noggrant ihop allt med smörblandningen.
  • 1 Tryck ut smeten till en jämn fyrkant på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ställ svalt.
  • 1 Glasering: smält chokladen i vattenbad. Pensla chokladen på den kalla kakan och skär kakan i rutor när chokladen har stelnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.