Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Skala och tärna äpplena. Ta bort kärnhusen, stek äpplerna i lite smör kanel socker och sirap. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås
Resultatet blev riktigt bra, även om jag tror att det blir ännu knäckigare yta med vanligt mjöl. Det går naturligtvis att använda vanligt mjöl ochhavregryn om man inte behöver ta sådan hänsyn
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt. Denna päron och äppelpaj är enkel att baka och otroligt smarrig
Förr brukade jag göra alla möjliga och omöjliga sorters gotter till julen, men numera är jag lite mer sansad och gör bara två till tre sorter varje år, vilket räcker gott och väl eftersom det bara är de närmaste i familjen som firar jul tillsammans
Vi åt vaniljig glass till och dagen efter testade vi fluffig glutenfri havregrädde till. Just vit choklad och kokos är riktigt bra smakkompisar till rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.