Håll koll på värmen med stektermometer. När kulprovet lyckats, häll i mandeln och rör om. 2 dl vispgrädde2 dl strösocker2 dl ljus sirap1,5 msk smör1,5 dl skållad, hackad mandel
1 dl mandel. Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Rosta nötterna lätt i en stekpanna på knaptmedelvärme. Skålla ochskala mandeln. Fyll pajen med tunna, hyvlade skivorav urkärnade, skalade och halverade äpplen
Detta är ett klassiskt recept på knäck medmandel i smeten. Fyll sedan knäckformar med hjälp av två teskedar eller häll smeten i ett litermått och fyll formarna
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Dra kastrullen från plattan och rör ner mandeln. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov. 3/4 dl (50 g) hackad mandel (kan uteslutas)
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.