6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Perfekt att servera efter en härlig middag och absolut till helg-fikat. Det är gott att servera lite vispad grädde, vaniljsås eller varför inte en kula glass till
Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Arbeta så lite som möjligt med degen. 1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. 1Blanda i ägget till en deg. 1Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. 1Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Tillsätt smöret och rör med en träsked. Tillsätt smöret och rör med en träsked. Grädda i 175 grader varm ugn till smulorna ser klara ut och har fått lagom färg. Grädda i 175 grader varm ugn till smulorna ser klara ut och har fått lagom färg
ca 10-12 rabarberstjälkarsmör till formen1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 påse mandelspån1 dl kokande vattenSkiva rabarberna och lägg i en smord form
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.