150 g
mandelspånArbeta ihop smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
1 Skär
äpplena i klyftor, behåll skalet. Lägg äpplen och rabarber i pajskalet.
1 Smält
smöret till smeten. Tillsätt socker och mjöl. Häll i grädden, lite i taget, och rör till en slät smet. Koka upp och sjud under omrörning några minuter tills smeten tjocknar.
1 Blanda
nötter och mandelspån. Strö hälften av blandningen över äpplena och rabarbern. Häll på kolasmeten och sist resten av nötblandningen.
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Kakan är verkligen busenkel och ett riktigt bra grundrecept på enkel sommarkaka. ”Kryddburken är en väldigt fin matblogg med fokus på mat och recept och en liten inblick i ert liv här och där
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fantastisk kladdkaka. Så grymt god. Nu är ju rabarbern som bäst och passa på att baka goda saker. Igår var vi på Donsö och mös med goda vänner, det var väldigt roligt att träffas och umgås lite med vänner man haft många år
Så både recept och foto har jag lånat från Mitt Kök. Valborg i år firade vi hemma hos vänner. De senaste åren har vi varit vid Härlanda Tjärn, trängts bland andra barnfamiljer från området och varit lagom frusna när de tänt brasan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.