Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Idag resulterade det i en knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan. Denna gjorde jag glutenfri men ni kan ersätta glutenfritt mjöl till vetemjöl
Pajen med det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader. Grädda pajen i 25-30 min, tills ytan är lite knäckig
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
De blir knäckiga med en lite seg kärna och får en god kolasmak. Otroligt goda glutenfria kolakakor där jag ersatt vetemjölet i originalreceptet med glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.