Knäckig kladdkaka
Glutenfria godsaker
Glutenfria godsaker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ägg 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 3/4 dl rismjöl
  • 1/2 dl sirap
  •  
  • Knäcksmet
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1. Smält smöret till chokladsmeten i en kastrull.
  • 2. Rör ihop alla ingredienser till chokladsmeten, tillsätt det smälta smöret sist.
  • 3. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, bröad med kokos.
  • 4. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
  • 5. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten i formen.
  • 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter Låt svalna.
  • Pudra florsocker över kakan innan servering och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.