Servera gärna pajen ljummen med vaniljsås eller glass. Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst
Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna
Jordgubbarna kan bytas ut mot blåbär och varför inte prova med svarta vinbär eller rabarber. Lättgjord paj med både hallon och jordgubbar och ett täcke med knäckiga smulor på toppen
Stjärnhovsknäcke är fyllt med både lösliga- och hårda fibrer och smaken kan du enkelt justera med olika örter och kryddor eller äta det naturellt med lite flingsalt och mosad avocado
Låt svalna lite och servera med vaniljglass, crème fraiche eller turkisk yoghurt. Nästa gång kommer jag ta ännu mindre och jag råkade ha inne min lite länge så den blev väldigt knäckig haha
½ dl vispgrädde eller mjölk (en del tycker att det blir knäckigare då). Servera pajen ljummen eller kall med grädde, vaniljsås eller glass, eller bara som den är
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Det är en knäckig variant som hon hittat hos Linda Skugge och hon var helt lyrisk efter att hon bakat den
Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, eller använd knivarna i matberedaren. God som den är men med vaniljglass, vaniljsås eller grädde är det heeeelt suveränt god
Som en bärpaj fast ändå inte. färska bär (jag använde blåbär och hallon, men det är bara att ta det man har eller tycker om förstås), ca 3 dl för fyra portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.