Det är chocolate chip cookies med extra allt – nutellafyllning och toppade med lite flingsalt. Här kommer ett till recept från fikat som maken hade med sig till jobbet
Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Knäckebrödmed frön och flingsalt. Ett gott knäckebröd är ju aldrig fel att ha till frukost. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
2 tsk flingsalt. Blanda allt och slå på vattnet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 150 grader i 50 - 60 min i nedre delen av ugnen
Det som är bra med detta recept är att du egentligen kan använda vilka slags frön du vill. Flingsalt. Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt
flingsalt. Detta knäckebrödet blev helt galet gott. Total njutning är att äta det med mögelost (blå castello) och hemlagad björnbärsmarmelad, recept kommer
Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper, så tunt som möjligt och strö över lite flingsalt. Det här fröspäckade knäckebrödet blev vi bjudna på hos min bror då vi var där i höstas
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
I helgen åt jag ett supergott knäckebröd när jag och mina väninnor var på restaurang i Jönköping. Ett nyttigt knäcke som är gott att bara sitta o, smaska på eller att äta som en kvällsmacka med lite god ost och mammas goda tomatmarmelad på
(Enklast är att lägga ett bakplåtspapper över och platta ut med kavel. Flingsalt. Det här knäckebrödet är jätte enkelt att göra och supergott, en skiva vällagrad ost på mums
Stick ut hål i mitten med till exempel en plastkork eller annat runt mindre föremål. 5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna. Väg upp 30 grams bullar och kavla på ett mjölat bord (rågmjöl) ut till rundlar med en kruskavel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.