När jag bakar knäckebröd då blir det oftast ÖG´s knäckebröd (som jag nu insåg att jag inte har lagt upp recept på så kika gärna tillbaka för det) men nu blev det en variant medboveteoch dinkel från Allt om mat
För att njut av till fikat på jobbet och till mellanmål hemma med goda sköna röror på. Sedan knådar du med händerna tills alla ingredinse har finfördelat sig
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Dagens recept, knäckebrödmed fänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. Can't buy me love sjunker Beatles och jag kan ju inte annat än sjunga med
Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.