Blanda saften med vit sirap och häll sedan upp på väl rengjord flaska och förvara svalt. Nu är fönstren rena även om det kommit några nya regnstänk på dem
Så god och enkel fika att bjuda på. Vispa ägg, socker och vaniljsessens vitt och fluffigt. Vit choklad ganache är något som jag skulle kunna äta som soppa med sked
Smält resten av chokladen (i tjockbottnad kastrull på mycket låg värme eller över vattenbad) och ringla hälften över kakan med en tesked, strö över polkagriskrosset och ringla över resten av chokladen
Rensa björnbären och lägg dem i botten på en pajform. Efter en tur i skogen kom vi hem med massor av björnbär så jag experimenterade fram en paj av sådant vi hade hemma i skafferiet
Dela degen i fyra bitar och tryck ut en degbit på varje plåt (fyra plåtar) med bakplåtspapper. Lägg en bakduk på bröden och låt jäsa i kylen över natten
Låt dem svalna på galler. 6dl lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver). Dela degen i 4st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 2st per bleck/plåt, strö över vetemjöl. Sätt ugnen på 190´c. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c. 6dl lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
Jag såg dessutom för några veckor sedan att Roy Fares hade lagt upp ett recept på kladdkaka toppad med pekantosca, och därför slog jag många flugor i en smäll och provade att toppa min kaka med pekantosca också, fast gjord på mitt sätt med rismjöl istället för vetemjöl och lönnsirap istället för socker
Nu är jag alltså på gång att utveckla en tårtmeny med rafflande smakkombinationer. Att bygga tårtmeny på detta viset är både roligt, svårt och faktiskt också väldigt ångestladdat
För att inte chockas av sötma är det gött med lite extra finrivet citronskal som kronan på verket. Jag stack med en trästicka i kanten bara, ett tips är att göra som alla andra och även ta ett prov i mitten
Som tur är har jag alltid ett stort syltlager hemma där jag snabbt letade upp björnbär och svarta vinbär, rörde ihop, slängde på den vita chokladen och då jag var sugen på det syrliga från citronen rev jag citronskal på mitt zestjärn och blandade med råsocker
Inlägget Vit choklad kladdkaka med citrongrädde dök först upp på Hannas Bageri. Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.