Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
I originalreceptet, som kommer ifrån boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att brödet ska bli fast och syrligt, men mitt flöt ut och hade inte speciellt mycket syra, så jag antar att jag måste ha gjort något fel
I helgen har jag bakat ett knådfrittsurdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbröd med jäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.