Tidigare har jag framgångsrikt gjort såväl ingefärsknäck som kardemummaknäck (även fast den senare hade smakat bättre med nystötta kardemummakärnor, i stället för malda sådana)
Pajenmed det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Servera gärna pajen ljummen med vaniljsås eller glass
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Jag längtar redan efter AW med utlovat bubbel och plock hemma hos vänner på Kungshöjd, men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, äta finlunch med min partner in crime och svänga inom Saluhallen på väg hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.