Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmedknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Den här pajen med havregryn är seg ochknäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit
Vi åt vaniljig glass till och dagen efter testade vi fluffig glutenfri havregrädde till. Dags att lagra upp på rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberchutney och svänga ihop en och annan rabarberpaj
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. I dag blev det ett snabbakat olivbröd fyllt med oliver, timjan från trädgården, rosmarin från ica och flingsalt från skafferihyllan på jobb
Pajen blev riktigt knäckigoch seg och smakade mera. När vi bjöd hem Hasse på middag i torsdags så provade vi två nya recept, dels på rabarberpajoch dels på vaniljkräm
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke
Rabarberpajmed mandel- och aprikossmul. Jag har den senaste månaden sett att många hittar hit till bloggen när de söker på glutenfrirabarberpaj eller rabarberpajmed mandelmjöl
Börja med att göra smuldegen. Och då passar väl en glutenfri jordgubb- & rabarberpaj toppenbra att servera till fika eller som en god efterrätt efter maten
Jag smaksatte brödet med soltorkade tomater och timjan, det blev riktigt gott. Jag slutade då också med det surdegsbröd och Finn Crisp som jag hade fortsatt äta trots LCHF och tackade även nej till alla bakverk på kalas, om de inte var glutenfria
Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Knäckena finns i olika smaker, just det här som jag ätit ikväll är med chili och vallmo. Det här är några helt fantastiska små knäcken som sitter som smäck i munnen vad det gäller konsistens, smak, krispighet, storlek och ja det finns inget jag vill ändra på i det här receptet
Himmelsvid skillnad mot att köpa färdiga, saltadejordnötter i affären. Om du inte har uttalade sockerproblem rekommenderas det å det varmaste, för brytningen mellan det söta, det saltaoch det rostade blir väldigt njutbar
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltadejordnötteroch mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.