I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarberochjordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Denna paj är ljuvlig och smakar verkligen sommar. Gör en smuldeg Och strö över bären. Knappt 1 liter bär/rabarber (jag tog 50/50)1 msk potatismjöl1 dl socker100 gram margarin2 msk socker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl havregrynBlanda bär, socker och potatismjöl i en pajform
RABARBER- OCHJORDGUBBSPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE. Lägg rabarberoch jordgubbar i en smord ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap
Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i i pajskalet. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Skiva jordbubbarna och fördela tillsammans med rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.