Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. GlutenfriLeila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader
En kladdkaka ville hon bjuda på så jag köpte en ny (För mig) glutenfri mjölmix att prova. En kollega ville att jag skulle baka lite glutenfritt till ett kalas dom skulle ha och det tycker jag är kul, en utmaning så självklart sa jag ja
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
De blir knäckiga med en lite seg kärna och får en god kolasmak. Otroligt goda glutenfria kolakakor där jag ersatt vetemjölet i originalreceptet med glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.