Knäckig äppelpaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1150 g smör
  • 13 dl havregryn
  • 12 dl socker
  • 10,5 dl ljus sirap
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 msk mjölk
  • 10,5 vaniljstång
  • 12 dl mjölk
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 äggulor
  • 12 msk strösocker
  • 12 tsk potatismjöl
  • 14 äpplen 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl ljus sirap 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk mjölk
  • 1 Vaniljsås0,5 vaniljstång 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölÄppelpaj</br> Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, dra från värmen. Blanda alla ingredienser utom äpplena. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Vaniljsås</br> Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde, koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker, potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa upp resten av grädden och rör ner den i den kalla såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.