Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten. Flingsaltet på toppen är pricken över i. Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebröd med mycket frön
Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötter ochfrönoch den är verkligen supergod. Granola är en sorts müsli som man torkar i ugnen så att den blir krispigare (och godare) än vanlig müsli
Servera med ett rejält knäckebröd med ost. Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten. Hade lite goda ostar att välja på här hemma. Vad är godare än hembakat knäckebröd, en smarrig ost och lite marmelad till fikat
Bred ut havregrynsblandningen ovanpå äpplena. Denna "paj" är otroligt enkel att laga till, den smakar väldigt gott och med sitt näringsvärde är den ett hälsosamt alternativ till en riktig äppelpaj
Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Ta ut ditt knäckebrödoch låt det svalna innan du bryter det i bitar. Färdigt på. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i en bunke tillsammans med majsmjöl, solroskärnor, linfrö, vatten, rapsolja och ost
Bred ut havregrynsblandningen ovanpå äpplena. Denna "paj" är otroligt enkel att laga till, den smakar väldigt gott och med sitt näringsvärde är den ett hälsosamt alternativ till en riktig äppelpaj
Linfrön. Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Linfrön. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö pålinfrönoch in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.