Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. 2 dl hela linfrön. Grädda i mitten i ugnen ca 1,5 timme i 125 grader. Detta receptet är inspirerat från ett recept av Madbanditten 2 dl hela linfrön. 125 grader
Vart så sugen på knäckebröd igår så det blev att spana runt på nätet efter ett smarrigt recept, fann då detta recept som jag nu testat och verkligen rekommenderar er att pröva
)LCHFKnäckebröd/kex. 2,5 dl solrosfrön1 dl linfrö 0,75 dl pumpakärnor 2 msk fiberhusk 1 krm salt 5dl vattenBlanda ihop allting i en bunke, låt stå i. Läs hela inlägget 2,5 dl solrosfrön. 2 msk fiberhusk
Jag har sett många olika varianter på knäckebröd som är LCHFvänligt. Men nu har jag hittat ett sådant recept som jag tycker är mer åt det striktare LCHF, dvs utan så många onödiga kollisar
Ingredienser för 2-3 portioner (jag dubblade receptet så blev det lagom för 4 portioner). 250 g keso. 2 ägg. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul. 250 g keso. 2 ägg 3/4 msk fiberhusk
KnäckebrödJag skrev för ett tag sedan att jag blivit beroende av världens godaste knäckebröd. En kollega till mig bakar ett GI-knäcke med majsmjöl och jag har länge tänkte testa att göra om receptet genom att byta ut majsmjölet mot något mer LCHF-vänligt
Då var knäckebrödet bakat. Jag gjorde 4 sorter - 1) rosmarin 2) kryddblandingen från helgen 3) sesamfrön 4) oreganoFlingsalt hade jag på alla. )Nu har jag bakat 11 bröd av 23 i boken. 23 i boken
1/2 vitkålshuvud. 2,5 dl grädde. Sätt ugnen på 200 grader – varmluft eller 225 grader – vanlig. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg och servera sedan med valfritt tillbehör. 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 2,5 dl grädde
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. 2 msk pofiber. 2,5 dl kok. 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.