Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Med det här enkla receptet på knäck i micron (jag hittade ett liknande på Facebook) så blir din knäck så där lagom kolaseg som den perfekta knäcken ska vara
Efter det sista gångna dygnet är degen färdig att baka med. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. På dag 4 tillsätter du 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl
Ta upp knäcken ur vattnet och forma till en boll. Mät upp socker, grädde & sirap i en lite porslinskanna, eller rund ugnsform med höga kanter går också bra
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller påmed lika delar mjöl och vatten. Mata degen med nytt mjöl och vatten ca en gång i veckan så håller den sig fräsch
Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbar och resterna från rabarberstängerna
Här kommer några tips på hur du lyckas medknäcken. Jag vill helst ha knäcken ganska hård. Sänk värmen eftersom den inte ska stormkoka utan puttra påmedelvärme
Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.