Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Rensa och skär fiskarna till fina skinn- och benfria filéer. torskfilé, krav- eller msc-märkt. 1 tomater, förp passerade (400-500g). Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. 11 dl mussel- och fiskbuljong. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben
Pajen blir lite knäckig på toppen och nästan lite frasig. 4-5 äpplenlite socker och kanelPajdeg. Vaniljsås, 4-6 portioner1 vaniljstång2 dl vispgrädde2 dl mjölk1 dl strösocker4 äggulorHäll mjölken och grädden i en kastrull. 4-5 äpplen. Vaniljsås, 4-6 portioner
Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.