Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Spaghetti alla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Spaghetti alla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghetti alla puttanesca. Låt puttra på medelstark värme medan du kokar spaghettin, den ska vara al dente
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. Spaghettin var även tjockare än den jag brukar köpa och den är såklart gjord på durumvete
Enligt mig skulle båda förklaringarna kunna stämma eftersom SpaghettiPuttanesca är otroligt lätt att göra och sprider en underbar doft medan såsen puttrar
Nyligen hemkommen från den dagliga bordellrundan så tänkte jag laga lite klassisk bordellmat. Ingredienser500 gram spaghetti1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor4 tomater1 burk krossade tomater2 dl svarta oliver av bättre märke (urkärnade kalamata finns på burk)1 burk sardeller (zeta)1,5 dl småkaprisparmesanolivoljabladpersiljasvartpepparSå här gör du1. 500 gram spaghetti
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.