Det passar så bra med de syrliga rabarberna tillsammans med den vaniljsmakande frasiga degen. Vi serverade pajen med en tjock och len gammaldags vaniljsås
Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 14 st äpplen. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Kärna ur och klyfta äpplena. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Servera pajen med vaniljsås eller glass. Skala och kärna ur äpplena. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. Susanna Livijn Wexell 5 st äpple(n) , 4-6 st
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Skölj och skala äpplena. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.