Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Skölj och skala äpplena. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
Fyll sedan formen medäpplen, och sist lite mer deg om man inte lagt allt i botten. 150 g rumsvarmt margarin5-6 msk socker4 dl mjöläpplen doppade i kanelsocker (blanda socker och kanel)Sätt på ugnen på 175- 200 grader. 20-30 minuter, servera med glass eller vaniljsås
Jag brukar köpa Svenska äpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak. Skala äpplena och skiva dem. Lägg äpplena i en smörad pajform och strö över kanel och socker efter smak
Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls medäpple under denna säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.