Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
När du tillslut vänder dem så ska hela rårakan vara ihopbakad och ha en fast form, därefter behövs bara stekning tills ovansidan också fått färg och blivit krispig, sedan är de klara
Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp
Detta är dock den jag kallar den klassiskamed lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.