Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stektlök. Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassiskpannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar
Blanda färsen med majonnäs, lökpulver och salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Skär löken i båtar och stek i rikligt med smör eller kokosfett på medelstark värme
och visst, jag håller med om att det tar lite längre tid, men det är det värt, jag lovar Här kommer ett recept på så otroligt goda pannbiffarmedstektlök till, för det är ju bara ett måste
Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Förbered sparrisen genom att lägga den i en gryta med vatten så att det knappt täcker sparrisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.