Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 500 g nötfärs 1 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 1 köttbuljongtärning salt och peppar 9 lasagneplattor Sås 6 msk matfett 6 msk vetemjöl 1 l mjölk salt och peppar 2 dl riven parmesanost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Fortsätt med ett laget lasagneplattor. Hacka lök och champinjoner och låt dem fråsa med. Det är ju lite pill att göra lasagne och det kan kännas som många moment, men det blir mat till många och den här räcker länge, det kan jag lova
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmedzucchini, ajvar och fetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvar och riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska
Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form, och varva därefter med plattor, ostsås och tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.