Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.