Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Vad passar då bättre än något klassiskt – kålpudding. När jag gör kålpudding skippar jag riset, jag tycker att det blir godare och så blir det mer LCHF-vänlig eftersom att jag gärna drar ner på kolhydraterna
Kålpudding är enkelt och lika klassiskt men också en maträtt som går att variera mycket. Sök på orden “kålpudding recept” och du får fram massor med recept
Kålpudding med potatis och gräddsås. Så kålpudding fick det allt bli. Gör gärna en gräddsås med sky från kålpuddingen, svartvinbärsgelé, grädde, SoP och lite mjöl att reda med
Ställ kålpuddingen i ugnen i ca 45 minuter. Ett recept från boken Hela Sveriges Husman. Enkelt och gott. Och mycket mindre bök än när man gör kåldolmar
Idag är den söndag och vad passar väl bättre en blåsig, kall söndag än en klassiskkålpudding. Passa på att göra en lite större pudding än vad du behöver för kålpudding funkar perfekt att frysa eller spara en dag eller två i kylen för att kunna använda som nödlunch någon dag
Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.