Klassisk köttsoppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 3 röster

Ingredienser

  • 600 g fransyska eller rostbiff
  • 11 l vatten
  • 12 köttbuljongtärningar
  • 12 morötter
  • 1100 g rotselleri
  • 11 palsternacka
  • 11 purjolök
  • 1 salt och peppar
  • 1 persilja till garneringHäll buljongtärning och vatten i en kastrull. Skär köttet i tärningar och tillsätt. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme.
  • 1 Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.
  • 1 Ansa purjolök och skär bort blasten. Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
  • 1 Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.