Förra veckan skulle vi ha "släktfika" och förstås måste en tårta finnas med i bilden. Eftersom det är den ljuvligaste sommaren just nu och jordgubbarna är i säsong (åtminstone här vart jag bor) blev valet rätt så enkelt, en jordgubbstårta på helt klassiskt vis
Tillsätt mjölk, mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och sist smöret. Pensla bottnarna med saft. Skär jordgubbarna i små bitar och blanda med vaniljkrämen
Koka upp mjölken med vaniljstången. Avsluta med jordgubbarna på toppen. Smörj och bröa en 24 cm form med löstagbar kant. Häll omedelbart smeten i formen och grädda 40-45 minuter i nedre delen av ugnen
Två i ett med andra ord. Där skulle man först baka kakorna först, vilket jag inte har emot, sen göra egen vaniljkräm och sen koka ihop en hallonkompott
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Tårtan på bilden blev en klassisk gräddtårta med jordgubbar och jag tror att jag tog alla genvägar som går att ta
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.