Jag försökte köra på ett hyfsat klassiskt recept som följt med ett par år. Italiensklasagne när den är som bäst, krämig, smakrik och fylld av härlig ost och köttfärssås
12 lasagneplattor. 1Varva lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan
Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg
Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter
Fördela lasagneplattorna, köttfärssåsen, bechamelsåsen och osten i lager i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten på lasagnen och gratinera i 200° i 35-40 minuter. 250 g lasagneplattor
4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 500 g nötfärs 1 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 1 köttbuljongtärning salt och peppar 9 lasagneplattor Sås 6 msk matfett 6 msk vetemjöl 1 l mjölk salt och peppar 2 dl riven parmesanost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.